Zesde editie

9-11 november 2018

Wie organiseert het:

De organisatie van het weekend is in handen van Durk Geertsma en Sjoukje Lei uit Julianadorp. Durk is zelf koordirigent, maar voor dit weekend wordt altijd een gastdirigent gevraagd. Het eerste jaar was dat Meindert Bosklopper uit Drachten, het tweede jaar Mathieu Vulto uit Den Burg, in 2014 had Akke Bosma uit Sneek de leiding. In 2016 Rohan Poldervaart uit Utrecht en in 2017 Hans Kaldeway uit Groningen. 

Juliette Dumoré (18-10-1965) groeide op in een zeer muzikaal gezin.  "Ik kom uit een zeer muzikaal nest, waarin piano, cello, klarinet en dwarsfluit werd gespeeld. Een leraar op de middelbare school stimuleerde mij om voor publiek te spelen. Meteen de eerste keer was ik verkocht. Het effect van spelen voor andere mensen raakte me diep. Ik voelde dat ik iets kon betekenen voor anderen en voor mezelf. Wat die leraar voor mij heeft gedaan, doe ik nu voor anderen. Ik daag leerlingen, koorleden en bedrijfsmedewerkers uit om de verbinding met zichzelf èn met anderen aan te gaan. Muziek is expressie, verbinding, het geeft je zelfvertrouwen."

Ze volgde muziekwetenschappen en aan het conservatoium in Utrecht studeerde ze af op schoolmuziek. Ruim twintig jaar terug richtte ze haar eigen bedrijf Dumosound op met werkzaamheden zoals dirigeren, componeren, arrangeren, muzieklessen (piano en zang), musicals schrijven en workshops voor het bedrijfsleven. Met haar composities won ze diverse prijzen. Ze is gecertificeerd trainer van EVT, Estill Voice Training en zal die kennis ook inzetten tijdens Ameland Acappella. Ze coacht en dirigeert diverse koren.

 

Durk Geertsma (28-03-1959) woont in Julianadorp, is journalist en koordirigent. Hij zong bij vocalgroup Close-Up in Alkmaar onder leiding van Johan Rooze. Hij volgde workshops bij Ward Swingle en Jonathan Rathbone, respectievelijk oprichter en artistiek leider van de Swingle Singers. In 2002 richtte Durk zijn eigen vocalgroup op en volgde hij met succes de meerjarige dirigentenopleiding bij de Kunstfactor in Utrecht. Sinds die tijd heeft Durk diverse koren geleid en staat hij momenteel voor de vrouwengroep Eigenwijz in Julianadorp en het algemeen gemengd koor Mescalanza, eveneens in Julianadorp. Als actief zanger deed hij in Den Helder mee aan de vertolking van de Mattheus Passion (Bach) en de Messa di Gloria (Puccini)  in het projectkoor Voci onder leiding van Paul Sanders.

In 2015 werd onder de naam 'Wad 'n noten' met Sjoukje, Ben en Eveline de Haan, Philip en Edith Waardijk een muzikale zeiltocht langs de Waddeneilanden georganiseerd. 

In 2017 en 2018 volgde hij de Inspiration Course van de opleiding Vocal Leadership met docenten Merel Martens, Tijs Krammer, Rohan Poldervaart, Marlou Vriens, Jesper Holm en Peder Karlsson.

Durk is tevens vrijwilliger van groepsaccommodatie Blierherne.

Locatie

Waar is het?

In groepsaccommodatie Blierherne bij Nes op Ameland. Een in 2010 gebouwde locatie. Je slaapt met minimaal drie personen op 4-persoons kamers of op een van de twee slaapzalen. Er is een mannenslaapzaal en een vrouwenslaapzaal. Bekijk de accommodatie op www.blierherne.nl

Hoeveel deelnemers?

Hoeveel mensen kunnen er meedoen?

Minimaal 24, maximaal 32 deelnemers, verdeeld over de acht stemgroepen:  sopraan 1, mezzo sopraan, alt 1 en 2, tenor 1 en 2, bariton, bas. De ideale verdeling is vier zangers per stemgroep.

Als er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, wordt gekeken naar de kwaliteiten en de ervaring. Bovendien willen we elk jaar een aantal nieuwe aanmelders toelaten.